neděle 27. března 2011

Neděle patřila nejmladším - žákyňkám

 V letošní sezoně jsme poprvé hostili turnaj trojic nejmladších volejbalistek. napěchovaná tělocvična - zhruba sto hráček- plné lavečky rodičů a na třech kurtech nesmlouvavé boje mezi 24 družstvy . Prostě pro nás trenéry radost. Na závěr pro všechny sladká odměna a výsledky ? Vyhrálo družstvo z Přerova a naše nejlepší družstvo skončilo na pěkném čtvrtém místě. 

Poslední kolo Krajského přeboru

 V sobotu se u nás odehrálo poslední kolo KP. Mělo stejný scénář jako předcházejících šest turnajů. Vyhrál Prostějov před Přerovem a my jsme obsadili třetí místo. Prostě v letošní sezoně byly karty rozdány jednoznačně.
Na závěr turnaje proběhlo vyhodnocení celé soutěže a dekorování výtězů za účasti předsedy Krajského volejbalového svazu pana Tabary.Odcházeli jsme s bronzovými medailemi. Je potěšitelné, že všechna medailová družstva postoupila do Mistrovství republiky. Z naší strany patří dík do Prostějova, který svým výsledkem v Českém  poháru nás protlačil mezi 32 nejlepších družstev v republice a teď to již bude jen na nás.


pátek 25. března 2011

Mistrovství republiky rozlosováno

 Dnes proběhlo rozlosování Mistrovství republiky . Los nás posílá do Bílovce, našimi soupeři budou družstva Liberce, Bílovce a družstva z kraje Hradeckého, Pardubického,Vysočiny,Jihomoravského a Zlínského.
Cíl bude jednoznačný - probojovat se do finálové části v Brně!!

čtvrtek 24. března 2011

O víkendu v sobotu i neděli na domácí palubovce.

 V sobotu vyvrcholí Krajský přebor žaček posledním kolem na našich hřištích. Vypadá to , že pořadí na předních místech je rozděleno, nicméně velká rivalita tří silných družstev slibuje určitě zajímavé boje. A stejně jako v minulém roce se do Mistrovství republiky dostala z kraje tři družstva a je potěšitelné, že i my jsme stále ve hře. Od pondělí začne tvrdá příprava na vrchol sezony.
  V neděli naše nejmladší žákyňky poprvé odehrají svoji soutěž doma a tak budou mít rodiče možnost vidět své ratolesti při volejbalových zápasech. Bude plné hlediště?

pondělí 21. března 2011

Neděle - jen vítězství

Mladší žačky v dalším kole Krajského přeboru bojovaly v Prostějově. Oběma družstvům se dařilo na výbornou.
Postoupili jsme do první skupiny a ze třetí do druhé. Trenéři sice konstatovali, že jsme měli i trochu štěstí, ale poctivým výkonem jsme mu šli naproti. Potěšil zvláště postup mezi nejlepší družstva a v dalším kole, které bude na našich palubovkách 3.dubna doufáme , že postup potvrdíme dalším kvalitním výkonem.

Slušný výkon v sobotu

 V dalším kole 1 ligy kadetek jsme odehráli po delší době dva velice slušné zápasy. Prohrali jsme, ale pochvalu dostalo celé družstvo. Moravská Třebová patří k průměrným družstvům v soutěži, ale pro nás naprosto hratelné.
Vyhráli jsme sice jen jeden set, ale oproti situaci před půl rokem se rapidně lepšíme. Stabilně dobrý výkon odvedla Kája s Katkou Marešovou ( Kača dokonce celý den bez vinklu !!!! ) Chvílemi na smeči odvedla velice slušná výkon Kača Diamant, zde je vidět velké zlepšení . Stabilní výkon odvedla Renča - ještě by to chtělo zlepšit práci v poli.

neděle 13. března 2011

Postupujem na první část Mistrovství republiky žaček

Podařila se věc ve kterou trenéři tajně doufali a oddíl potřebuje. Prostějovu se podařilo postoupit na Mistrovství republiky z Českého poháru a tím pádem postupujem do první části ze třetího místa v kraji.
15 -17. dubna pojedeme v plné sestavě bojovat o účast ve finále mistrovství republiky.

TURNAJ SE VYDAŘIL

V sobotu jsme pořádali další ročník turnaje o Pohár ředitele ZŠ Terera. Za účasti družstev z celé Moravy se po celý den bojovalo na dvou kurtech. Již po prvních zápasech bylo vidět, že z jižní Moravy přijela opravdu kvalitní družstva. Suveréně prošlo turnajem družstvo z KP Brno, keré předvádělo opravdu na svůj věk kvalitní volejbal.
Na druhém místě se umístilo také výborné družstvo z Uherského Hradiště. Bronzové medaile si odvezly bojovnice z Lanškrouna, které porazily holky z Přerova. Turnaje se zúčastnilo devět družstev.
Pro naše dvě družstva to byl chvílemi tvrdý střet se soupeřkami , které byly výkonostně dál. Prostě trénovat!trénovat!! Přesto šesté a sedmé místo je zklamání.
Dík patří řediteli školy, který převzal nad celým turnajem záštitu.



čtvrtek 3. března 2011

Pro nejlepší V. Letní olympiáda dětí a mládeže

 V době od 21 do 26. června proběhne v Olomouckém kraji letní olympiáda. V Olomouci proběhnou turnaje
ve volejbale divek i chlapců. Na zdejších palubovkách se v průběhu pěti dnů utkají všechny krajské výběry ročníku 1996 a mladších. Vzhledem k tomu, že náš kraj i město přikládají této velké akci maximální pozornost určitě stojí za to makat a pokusit se dostat do družstva, které bude v domácím prostředí bojovat o medaile.
Z našeho oddílu jsou v širší nominaci - Marťa Šenková, Alice Glavanová, Kája Pavelková, Naty Trávníčková.

www.olympic.cz/odm2011

Po prázdninách opět naplno

 Po toužebně očekávaných prázdninách, kdy ve všech skupinách jsme měli obrovskou marodku se pustíme do závěrečné části letošní sezony.
Starší žačky již v sobotu 5.3 cestují do Šternberka k dalšímu dvojutkání ligy kadetek. Za čtrnáct dnů hostíme na domácí palubovceMoravskou Třebovou.
Mladší žačky čeká v sobotu 12.3. turnaj o Pohár ředitele ZŠ Terera, který pořádáme. Pozvána byla družstva z celé Moravy a tak se můžeme těšit např. na KP Brno, Uherské Hradiště , Přerov...  celkem deset družstev.
Pohár i medaile jsou připraveny !!
O týden později v dalším kole Krajského přeboru budou holky hrát v Prostějově.
Naše nejmladší - žákyňky - v dalším kole své soutěže budou hrát v neděli 27.3 konečně doma.