neděle 29. září 2013

Český pohár - vraceli jsme se bez úsměvu

 V sobotu a neděli naše nejstarší žačky odehrály v Bílovci kvalifikaci do ČP. Čekala nás těžká skupina, ale věřili jsme si, že do první osmičky postoupíme. Začínáme se Znojmem a po prvním setu, který prohráváme se holky dostávají do tempa a vítězíme. Druhý soupeř je nejtěžší ze všech - KP Brno. Začínáme špatně brzy prohráváme o šest bodů, ale potom začínají úřadovat naše smečařky - set vyhráváme. Brno je však velmi kvalitní a tak rozhoduje třetí set. Prohráváme 10 : 14 , srovnáme, příjdou dvě velmi hloupé chyby....bohužel prohráváme. Porážíme následně holky z Prahy s přehledem. V neděli ráno opět prohráváme první set s Ostravou - první velká chyba! Ve druhém a třetím setu hrajeme nejlepší volejbal na turnaji, opravdu radost pohledět!! Poslední zápas Brno - Znojmo- družstvo z moravské metropole posíleno o dvě hráčky z kadetek by nemělo mít problém....... a nastává druhá velká komplikace- Brno neuhraje ani set!! Posílá nás do baráže proti domácím. Jdeme do zápasu evidentně s obavami a soupeř na co sáhne to mu vychází. Bílovec je lepší hlavně v útoku. Začínáme hrát od stavu 0 : 5 ve druhém setu, jdeme do vedení 16 : 14, ale víc nedokážeme.
Přichází velké zklamání - pouze druhá osmička......škoda, škoda.



pátek 27. září 2013

Příprava za námi - v sobotu již o první body v Českém poháru

 Po zhruba šesti týdnech tvrdé přípravy odjíždí zítra ráno naše starší žačky na první ostrý turnaj do Bílovce, kde budou bojovat v kvalifikaci Českého poháru. Nejprestižnější soutěž žaček v republice začíná na dvou místech - v Hradci Králové a Bílovci. V naší skupině nás čeká čtveřice velmi silných soupeřů v čele s KP Brno, dalšími soupeři jsou družstva z Ostravy, Znojma a pro nás naprosto neznámé družstvo Savo Praha. Holky jsou plné odhodlání s jediným cílem - postoupit do první osmičky!!

Soutěžní sezona začíná - kapitánka a její zástupce u zpovědi


 Zítra začíná pro naše starší žačky soutěžní sezona kvalifikací do Českého poháru a tak bylo potřeba promluvit s kapitánkou Anetou a její zástupkyní Nelou. A jejich názory jsou zde !!

1. Co očekávám od letošní sezony ?
Aneta :   Chtěla bych, abychom se dostaly na mistrovství republiky, v poháru první osmičku a 1. místo v kraji
Nela:   Tak pokud budeme hrát s Přerovem a Prostějovem jako ve Frýdku, tak by jsme
mohli obsadit první místo v kraji. Zítra jedeme na kvalifikaci Českého poháru do Bílovce, kde by jsme chtěli postoupit do první osmičky. No, a v lize kadetek bych chtěla, abychom taky něco uhráli proti zkušenějším soupeřkám. Podle KP a ČP se uvidí, jestli se dostaneme na MČR a myslím, že by asi všichni chtěli, aby jsme si dovezli nějakou tu medaili.

2. Moje volejbalové heslo ?
 A :    'Největší chybou sportovce, je mít strach chybu udělat'
 N :    Žádné nemám, ale asi podle našeho pana trenéra: hlavu vzhůru!

3. Můj největší volejbalový úspěch ?
A  :  1. místo na LODM
N  :    Moc jich není.. Ale asi 1. a 3. místo v kraji a 2. místo teďka na přípravném turnaji ve Frýdku.

4. Volejbalový sen ?
 A  :    Reprezentace
 N  :Ten trochu reálný? Být postradatelnou hráčkou. A být 1. na MČR. Ten nereálný? Samozřejmě hrát za ženy popř. repre. 

5. Volejbalový vzor ?
 A  :      Zdeněk Haník
 N  :        Žádný nemám. Pokud si mám vybrat z našeho týmu asi bych chtěla něco od každé mé spoluhráčky. Příklad: Chtěla bych mít výšku, dlouhé ruky, odraz a celkově smeč jako Natka Dudová. Myslet u hry a za každou cenu vybrat míč jako Any Kubátová. A mít sílu a nedělat si z ničeho hlavu jako Kačka Budišová.

6. Co ve volejbale nemusím ? 
 A  :        Nemusím se stresovat
 N  :        Ranní vstávání o víkendech. To opravdu nenávidím. Potom, stres a strach z toho, že něco pokazím (to mám dost často). A nedostatek času, ale to prostě ke sportu patří. :)

7. Máme v družstvu budoucí volejbalové hvězdy ? 
 A  :           Možná Natka Dudová, Barča a Nelča
 N  :           Určitě! Mám vynikající spoluhráčky!

8. Co jsem ochotná pro volejbal obětovat ?
 A  :            V podstatě všechno
 N  :                  Skoro vše.

9. Dostane se naše družstvo na Mistrovství republiky ? Obsadí … místo?
 A  :        Nejspíš ano, 6. - 8. místo
 N  :       Jak už jsem řekla: snad jo a do první 6 by jsme se dostat mohli ne? 

10. Největší komik týmu ?
 A  :         Vilča
 N  :      Všechny holky jsou hrozně vtipný, je s nimi hrozná sranda, máme super kolektiv. Ale podle mě, když už Kačka Bejdáková řekne něco vtipného, tak to stojí za to! 

11. Na koho je v týmu vždy největší spolehnutí ?
 A  :         na Nelču
 N  :         Na naší kapitánku Any Kubátovou!

12. Když se hra nedaří – kdo v týmu zvedne prapor a je největší bojovník ?
 A  :         Kačka Bejdáková, někdy Natka Dudová
 N :          Nad tím jsem přemýšlela dlouho a nevím, ale asi Any, fakt nevím.

13. Naše heslo ? 
 A  :             VINCITORE!!
 N  :   Hraj to hlavou! Neee :D Určitě VINCITORE! A přeložte si to jak chcete.


pondělí 23. září 2013

Přípravka se již rozjela naplno !!

Přípravka již trénuje třetí týden, pomalu narůstá počet hráček, podařilo se sehnat další trenérky a tak příprava probíhá podle našich představ - rychlost a obratnost především !! Již zase plánuji a připravuji třetí trénink. Podaří se nám někdy i u nás naplnit slova Enrique Pasaniho - přípravka? Každý den sportovat!!

                                                     Přípravka- čtyři trenéři-padák !!

Nové tváře v trenérském týmu

Intenzivní práce v hledání nových trenérů ( asistentů ) se začíná projevovat a je pro mne radost představit první letošní posily v našem kádru. Největším "úlovkem" je jednoznačně trenérka, která se opět vrací do našich řad- Vendy Maradová !!  Nemohlo nás potkat nic lepšího!!!
 Druhou posilou je Makina Reichová, která ze zdravotních důvodů musela ukončit hráčskou kariéru a kývla na nabídku asistentky v přípravce.
 Třetí posilou je Lucka Kusáková, velký volejbalový nadšenec a již třetí posila z Bruntálu.
Máme jediné přání - Vydržete !!!  

neděle 15. září 2013

Starší žačky - poslední příprava v Žilině

 Poslední příprava před kvalifikací do Českého poháru se uskutečnila v kraji Jánošíka v Žilině. Zřejmě největší žákovský turnaj v Československu za účasti dvaceti čtyř družstev sliboval pořádnou porci zápasů, přesně co jsme potřebovali. Začínáme s Bratislavou, nikdy nebyli slabí a přesto, že v každém setu vedeme 6:0 a 8:0 ve druhém, koncovky neuhrajeme, syndrom prvního zápasu máme stále. Následné dva zápasy bez problému zvládneme a jdeme do první dvanáctky. Míříme do silné skupiny a Kuvik Žilina nás poráží po velké bitvě. Další Žilinu porážíme hladce a jdeme na Bílovec. Cesta mezi první čtyři je pouze přes výsledek 2 : 0.Obě družstva hrají výborně, pro nás bohužel 1 : 1. Holky hrají o zmrzlinu a tak v neděli napřed poráží Nové Mesto a v boji o páté místo opět velmi silný Kuvik Žilina. Dramatický zápas, kdy jsme lepší tentokrát ve všech činnostech. Výborné bylo, že jsme potkali  silná družstva a hlavně náš výkon šel neustále nahoru.
Pochvala  pro celé družstvo, kdy některé hráčky překonaly chvíle kdy se nedařilo.      

Kadetky na přípravném turnaji v Kroměříži

 Za týden holkám začne soutěž a tak byl nejvyšší čas vyrazit na přípravný turnaj. Krásné město Kroměříž přivítalo osm kadetských a juniorských družstev na již tradičním turnaji. Našich devět holek se napřed pralo samo se sebou a první zápasy se jim výsledkově nepodařily. Celkově holky zaznamenaly jedno vítězství a skončily na sedmém místě. Nicméně trenérka hodnotila přípravu velmi pozitivně.
V sobotu na ostro na Tererce ZAČÍNÁME !!

středa 11. září 2013

Naše úspěšné olympioničky u hejtmana Olomouckého kraje

 Definitivní tečku za letošní mládežnickou reprezentací udělalo pozvání Olomouckého hejtmana pro medailisty z 6. mládežnické olympiády. Mezi oceněnými byly i naše hráčky, které si vydařenou akci za přítomnosti rodičů velmi užívaly, tekoucí čokoláda je úžasná věc!!


                               Krajská reprezentace Olomouckého kraje - ZLATÉ MEDAILE

Přípravné turnaje ve fotografii

Již tradičně se snažím veškeré volejbalové dění našich žaček , v odkazech najdete fotky z přípravných turnajů ve Svitavách( 3místo) a Frýdku - Místku (2místo)

http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Turnaj_FM_-http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Turnaje_Svitavy_3misto/

neděle 8. září 2013

Ve Frýdku až do finále !!

 Další příprava starších žaček se odehrála na severu Moravy ve Frýdku Místku. Tentokrát jsme vzali dvě družstva, aby se co nejvíc hráček dostalo do hry. Na A-družstvo čeká hned na začátek silný soupeř z Polska, VC Ciezyn. Než se vzpamatujeme a dostaneme do tempa prohrajeme první set, trochu holkám domluvíme nicméně prohrajeme 1 : 2. S následujícími soupeři z Přerova a Bílovce B vítězíme hladce. Semifinálová skupina přináší dva lehčí soupeře a tradičního rivala z Prostějova. Máme větší údernou sílu a neprohrajeme ani set. V souboji o postup do finále hrajeme s velice bojovným družstvem ze Slovenska
VK Hnúšťa - soupeř vždy uhraje pouze 18 bodů- jsme ve finále ! Opět družstvo VC Ciezyn , holky jsou nažhavené- oplatíme jim porážku!! Jenže u severních sousedů se hraje výborný volejbal. Předvádíme výborný výkon, plná hala je na naší straně. Bohužel se odveta nepovedla, opět prohráváme 1 : 2.
B- družstvo jelo na zkušenou a patřilo  k nejmladším na turnaji. Počáteční respekt ke všem soupeřům se v neděli změnil  v bojovnou partu, která také poznala chuť vítězství. Celkově byly holky čtrnácté.
Holky všechny jste nám dělali velkou radost.


čtvrtek 5. září 2013

První trénink přípravky - třicet dva - skvělé !!

 Končil první trénink přípravky a trenérka Romana září -" Skvělé, spousta dětí a všechny velice šikovné,to dnes byla opravdová radost !!"
Fotky :  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Pripravka_prvni_trenink_2013/
             http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/   
Vždy jsme napjati, kolik nám na začátek přijde dětí a letošní akce se nám opravdu povedla - takové množství šikovných holek z celé Olomouce i okolí ještě nikdy nepřišlo.



neděle 1. září 2013

Přípravka - Přípravka - Přípravka

První trénink přípravky bude 

                                    5. září 2013    15.30  - 17 hodin 

Tréninky budou vždy v pondělí     15.30 - 17 

                                      čtvrtek      15.30 - 17 

Vždy  ZŠ Tererova 
Nabízíme dlouholeté zkušenosti a mnoho spokojených dětí je naše nejlepší vizitka.
Přijďte mezi nás - vzít sebou kamarádku, pevnou obuv, tričko, pití.

Informace kdykoliv :  Miloš Papcun      Tel.   :   732 454526  

První přípravný turnaj starších žaček - Svitavy

Příprava našich starších žaček je v plném proudu a za námi i první přípravný turnaj na sezonu. Brzy ráno v sobotu odjíždíme do Svitav bojovat ve druhém ročníku zdejšího turnaje. Skupinu hrajeme ve školní tělocvičně ne nepodobné naší Helsinské. Začínáme  s Lanškrounem B - bez problému 2:0, následuje nevyzpytatelné družstvo z Frýdku Místku. V prvním setu dáme soupeři zřetelně najevo kdo bude na kurtu pánem - soupeř uhraje deset bodů. Prostřídáme a za nepříznivého stavu 4 : 13 rozjíždíme stíhací jízdu - soupeř skončil na dvacítce. Následuje nejtěžší soupeř z Jilemnice. Vyspělé družstvo šesti bojovnic nezvládá první set , vyhráváme 25:10. Následně zvednou hlavu a poprvé prohráváme 22 : 25, přesto nám remíza stačí na postup mezi nejlepší čtyři. A zde to již je těžké, jdeme do velké haly a přechod nám moc nesvědčí, přestáváme mluvit. Semifinále s Bílovcem, v prvním setu máme výhodu tří setbolů, žádný nevyužijeme a prohráváme 28 : 30, opět prostřídáme a mládí již nestíhalo, prohráváme hladce. V boji o třetí místo s Přerovem ztrácíme první set, ale holky zvednou hlavu, přes únavu bojují - vyhráváme 2 : 1.
Přesto jedno vítězství si odvážíme - nejlepší ( nejvšestrannější) hráčkou turnaje vyhlášena
Aneta Kubátová!!




                                                 Nejlepší hráčka turnaje - Aneta Kubátová