čtvrtek 31. října 2013

Z historie Tererky - ročník 1971

 Sáhnul jsem do historie pro jeden z nejlepších ročníků, který prošel sportovními třídami na Tererce. Ročníky 71 a 72 patřily mezi špičkové. Fotka je z mistrovství České republiky ( 3 místo) aby následně vybojovalo zlato na mistrovství Československa.
Udělalo by mi radost, pokud by bývalí hráči i hráčky, kteří prošli  Tererkou sáhli do svých foto alb a případně mi zaslali naskenované fotografie. Děkuji.

To jsme MY


     S velkou radostí představuji všechny naše hráčky v sezoně 2013 - 2014. Přibývá nás !! Skvělé !!

Vyhlašujeme hvězdy za září a říjen

 Podle slibu, který jsem dal vyhlašuje trenérská rada největší hvězdy za uplynulé dva měsíce. A napoprvé se zrodily hvězdy hned dvě :
    Z naší přípravky byla vybrána Klárka Ambrůzová . Klára nevynechá žádný trénink a vždy trénuje naplno.     

Druhou hvězdou je vyhlášena Terka Rusková za maximální nasazení v tréninku i zápasech.
Odměnou pro obě naše hráčky je volejbalové tričko!

neděle 27. října 2013

Podívejte se jak trénuje naše přípravka. Přijďte mezi nás

Na několika fotografiích ukazuji jak usilovně pracují naše nejmladší hráčky v přípravce. Drtivá většina holek trénuje 2x týdně a již po dvou měsících jsou zřetelné výsledky ve zlepšení pohybu všech hráček. Důsledně dbáme na všeobecné přípravě, kterou zúročíme v budoucnu. Také větší počet trenérů je výborná zpráva.

                Přijďte mezi nás!!  Zažijete krásné a úžasné chvíle !!




sobota 26. října 2013

Starší žačky bez odpočinku a dnes - dobré!!

Dnes, kdy většina volejbalistek měla volno, naše starší žačky vyjely až na Vysočinu k souboji s místním Sokolem Bedřichov. V týdnu jsme cíleně pracovali na určitých věcech a dnes to přineslo drobný úspěch. Rozdíl oproti minulému týdnu byl hlavně v tom, že holky opravdu bojovaly a plnily dané úkoly. První dva sety jsme sice s vyspělým soupeřem prohráli, ale holky nepřestávaly bojovat a následně vyhrávají další dva sety. Máme první bod v soutěži. V rozhodujícím setu sice prohráváme, přesto -dobré!
Ve druhém zápase jdou na kurt nemilosrdně mladice- A hrajte !! Zde již stíháme méně a neuhrajeme ani set.Na tři body jsme sice nedosáhli, nicméně odjíždíme z prosluněné Jihlavy s dobrým pocitem. Chválit dnes budu celé družstvo!

pondělí 21. října 2013

Vyhlašujeme nejlepší hráčku

 Trenérská rada se rozhodla vyhlašovat nejlepší hráčku vždy za uplynulé dva měsíce. Nyní budeme vyhlašovat nejlepší hráčku za září a říjen. Nejlepší hráčka za toto období bude vyhlášena 31.října a stejný den bude odměněna při velké akci. Bude se vybírat ze všech skupin a ze všech hráček od přípravky po naše nejstarší. Odměnou bude volejbalové tričko. Kritéria ? Docházka na tréninky, práce na tréninku, užitek pro dané družstvo aj.
Snažte se!!

neděle 20. října 2013

Volejbalový víkend pro všechny - nebyl povedený

 V uplynulém víkendu vyběhly na palubovky všechny naše hráčky, od těch nejmladší po nejstarší. A chtělo by se napsat - raději zapomenout.
Žákyňky       -  vyzkoušely první turnaj v trojkovém volejbale. Hodnocení trenéra bylo- Dobré. Já říkávám,        že to je za tři, ale asi to bylo lepší a hlavně šlo o to vyzkoušet co umíme na turnaji.
Mladší žačky -   A-družstvo ve Šternberku vyhrálo pouze jeden ze čtyř zápasů a obsadilo ve skupině čtvrté   místo.Prohrát se může, ale hra, tak ta byla naprosto mizerná.
                         B- družstvo okopírovalo první družstvo. I zde jsme očekávali víc.
Starší žačky  -  poprve jsme hráli doma a na sportovní hale. Znojmo, které jsme hostili na tom bylo stejně     žádné vítězství. Očekával jsem tuhý boj, realita byla jiná, neuhráli jsme ani set. Za vše hovoří  hodnocení rozhodčího- na kurtu bylo jen jedno družstvo, které hrálo s chutí a touhou po vítězství- domácí to nebyly.........
Kadetky        -  hostili jsme Bohuňovice a holky uhrály pouze bod, kdy prohrály 2 : 3 a 0 : 3. Trenérka         nemohla hodnotit, přes slzy neviděla............a nebyly to slzy štěstí.

Přesto i tento víkend má svoji hvězdu - je to paní Orvošová a její úžasné věnečky!! Děkujem!


                         

středa 16. října 2013

Pět našich hráček na prvním setkání Krajského centra mládeže

 Ve středu se na prvním tréninku setkaly nejlepší hráčky Olomouckého kraje ročníku 2000 a mladší. Z našeho oddílu jsme nominovali pět hráček a s potěšením je potřeba říct, že se určitě neztratily a v konkurenci 31 hráček ukázaly, že volejbal ovládají dobře. Aneta, Gábina, Kristýna, Iva a Bára mají velkou šanci, že se dostanou do užšího výběru. Celkově jsme s radostí konstatovali, že mladé hráčky ve všech oddílech kraje jsou velmi dobře vedeny a na svůj věk je technika výborně zvládnuta.



úterý 15. října 2013

Permanentky - zajímavá nabídka na celou sezonu

 Ve čtvrtek začíná další ročník extraligy žen a jako každý rok i letos přichází náš oddíl s nabídkou permanentek za cenu 350 Kč. Permanentka platí na všechny zápasy našeho družstva i na zápasy ve Šternberku kde hraje své zápasy místní Sokol.
 Letos přichází náš oddíl s velmi zajímavou nabídkou, kdy každá návštěva s permanentkou bude evidována a na konci sezony budou losovány tři hodnotné ceny, kdy prim hraje první cena - trekové kolo v hodnotě     20 000 Kč !! Majitel permanentky bude mít současně slevu na nákup sportovního zboží Adidas v prodejně Lionsport na tř. Kosmonautů. Permanentky jsou kdykoliv k dispozici u mne nebo při každém extr. zápase.

                    Zakoupením permanentky podpoříte náš oddíl !! 

neděle 13. října 2013

Starší žačky v Brně neuspěly

I druhé dvojkolo 1 ligy kadetek nás opět zavedlo na cizí palubovky. Tentokrát jsme bojovali na hřišti Junioru Brno. Soupeř vypadal přijatelněji než minule Lanškroun, přesto hlavně v útoku byla vidět daleko větší vyhranost domácích hráček. Bohužel nám stále chybí několik hráček ze základu a když se k tomu přidala smečařka Kača pro bolest v koleni tak jsme opět měli na hřišti sedmačky. Měli jsme i dost slušných akcí, přesto to nestačilo ani na set. S formou se opravdu dnes nepotkaly nahravačky. Pochvala za druhý zápas pro Natoša, zde platí, srovnané myšlenky = výborný výkon.

sobota 12. října 2013

Krajský přebor - plníme úkol

 Další důležitá soutěž pro naše nejstarší žačky začala dnes kvalifikací. Byly určité obavy, protože máme tři marody, přesto jsme úkol zvládli a postupujeme do první skupiny. Začínáme s Českou Třebovou a nepříjemný soupeř se urputně bránil a často škodil servise, přesto vyhráváme. Následují v rychlém sledu dvě družstva Prostějova, kdy jsme neměli žádný problém. V posledním zápase s Přerovem kdy již bylo o postupujících rozhodnuto a šlo pouze o prestiž jsme tahali za kratší konec. Vstupujeme do zápasu naprosto mizerně a předvádíme spoustu chyb. Ve druhém setu se sice zvedáme, ale nestačí to.
Dnes pochvala pro Kaču Bejdákovou a i Gábina měla velmi pěkné momenty.

neděle 6. října 2013

Mladší žačky letos poprvé v akci

Dnešní neděle byla pro drtivou většinu našich mladších žaček velký den - hrály poprvé ostrý zápas. Posíláme do boje dvě družstva. A vedli si s rozdílnými výsledky. A-družstvo odehrálo v kvalifikaci pouze dva zápasy a vždy vítězně - cíl byl splněn - postup do první skupiny. Na pochvalu to dnes bylo pro celé družstvo, hlavně Ségry odvedly velmi dobrou práci.
B-družstvo, kde se daleko víc holkám klepala kolena, bohužel nevyhrál ani jeden zápas a dostal se do poslední skupiny odkud budeme očekávat postup vzhůru. Zde trenéři chválili Míšu Plankovou.

Kadetky opět doma - jeden bod

 I ve druhém dvoukole KP kadetek jsme hráli na domácí palubovce a tentokrát to bylo za bod. První zápas byl bez vyhraného setu a volejbal z naší strany nebyl nic moc. Ve druhém zápasu to již bylo o něčem jiném!Holky bojovaly o každý balon - opravdu se hrál velmi vyrovnaný a bojovný volejbal z obou stran. K vítězství bylo blízko, holky měly výhodu tří mečbolů .....nevyužily...17 : 19 v posledním setu pro Přerov.Pochvala pro dnešní dobrou útočnici Terku Lofflerovou .

sobota 5. října 2013

Mladší žačky proti kadetkám ? Tak to opravdu nešlo

 První dvě kola 1. ligy kadetek nás zavedla k favoritovi soutěže do Lanškrouna. Bohužel se mi sešlo roztodivných pět omluvenek od nejstarších hráček a tak jsme šli do zápasu se čtyřmi mladšími žačkami...a bylo to vidět. Domácí ani na okamžik nepolevili a tak se nám nepodařilo uhrát ani set. Bylo to zvláště pro mladé hráčky dnes dost náročné přesto se našlo několik pozitivních momentů a pochválíme.....Kristýnu.

středa 2. října 2013

Ségry v neděli v čele mladších žaček

 V neděli začíná letošní soutěž mladších žaček kvalifikací v Přerově. Ve středu holky v přípravě odehrály první sety šestkového volejbalu kdy jsme pozvali družstvo ze Šumperka. V neděli očekáváme hlavně nadšení u většiny našich hráček. První družstvo se bude opírat o výkony čtyř hráček , které soutěž hráli již minulý rok. Předpokládáme,že hlavně nezměrná bojovnost naší dvojice zvané Ségry a na svůj věk výborná technika Kristýny povede družstva k prvním úspěchům.
HankaJana 


úterý 1. října 2013

Za volejbalem do muzea ? Jasně ! Příjďte !

 Nikdy by mne ani ve snu nenapadlo, že budu někdy psát pozvánku do muzea a ještě v souvislosti s volejbalem. A je to tady !! Olomoucký ženský volejbal mapuje 60 let své činnosti.

60 LET ŽENSKÉHO VOLEJBALU V OLOMOUCI
Vlastivědné muzeum v Olomouci | Mendelův sál
3. 10. 2013 – 3. 11. 2013
VERNISÁŽ: 3. 10. 2013 | 17.00 hod. | Vlastivědné muzeum v Olomouci | Radeckého sál
Výstava probíhá pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila
a předsedy oddílu SK UP Olomouc volejbal ženy Mgr. Jiřího Zemánka

Vlastivědné muzeum v Olomouci připravilo výstavu mapující historii a úspěchy ženského volejbalu v Přerově, Prostějově, Šternberku, ale především v Olomouci. Proto také název výstavy 60 let ženského volejbalu v Olomouci.
Nejen pro milovníky tohoto sportu je připravena unikátní sbírka bezpočtu fotografií, dokumentů a trofejí zobrazujících a dokládajících bohatou tradici a historii volejbalových klubů SK UP Olomouc volejbal ženy, VK AGEL Prostějov ženský volejbal, dále Přerovského volejbalového klubu ženy a Sokolu Šternberk volejbal ženy.
V rámci prezentace volejbalového klubu SK UP Olomouc volejbal ženy je výstava chronologicky seřazena od založení samotného klubu roku 1953, přes první úspěchy v okresní a krajské lize až především po úspěšná 70. léta, kdy v sezóně 1972/1973 olomoucké volejbalistky zvítězily nad reprezentačním týmem Holandska 3:1.