pátek 31. ledna 2014

Dnes v akci žákyňky a výborně

Jediný kdo se o víkendu vrhnul do volejbalových bojů byly naše žákyňky. A v Uničově si vedli parádně!! Ze sedmi družstev jsme 4x postoupili do vyšší skupiny. Z toho do první skupiny postoupili hned dvě družstva -tak to je radost. Dalším pozitivem je to, že žádné družstvo nesestoupilo. Prostě postupnými volejbalovými krůčky jdeme dopředu.
Holky dnes pochvala pro všechny, které hrály v Uničově !!

středa 29. ledna 2014

Trenér a ........... II.

  Děkuji všem, kteří se vyjádřili v diskusi, která se objevila pod článkem - Trenér a blázen jedno jest. Děkuji za kladné i napomínající příspěvky. Netušil jsem, kolik dětí je od bývalých fotbalistů, že je zde hodně dcer házenkářek je známé. Pokusím se odpovědět na některé otázky :
-  holky většinou netuší jak si vedou v soutěži ( nezajímá je to ), často některé ani netuší kde hrají ( ten Přerov se nějak změnil....a přitom hrajeme v Prostějově....)
- na mou otázku - co jim říká slastný pocit z vítězství ? se mne ptali o čem mluvím.
-  rodiče v hledišti ? - nevěřte jim když říkají ať nechodíte, že budou nervozní, vždy!! jsou šťastné, když se rodiče objeví, stoprocentně. Bohužel chodí stále stejní( jsou skvělí ) Pokud se rodiče nepříjdou podívat ani jednou za rok těžko nás trenéry o něčem přesvědčí. Někteří z vás mají o svých dcerách mylné představy
- motivace ? jedině na co slyší je - hrajeme o tričko, nebo medaili ( body a jakou hrají soutěž je nezajímá)
- mantinely ? tak ty já  měnit určitě nebudu, a opravdu nemusím pochopit to, že jde někdo slavit ( když slyším slovo slavit, mám husí kůži ) Před pár roky jsem vyhodil první smečařku proto, že místo na zápas šla něco slavit, bez milosti.
Shrnuto - jsou dvě kategorie hráček i rodičů - ti co berou volejbal jako kroužek a ti co jej berou odpovědně jako vrcholový sport ( pokud čtyřikrát týdně trénujete a sobotu a neděli hrajete tak k jejich věku to nic jiného není)
Zachovejte nám přízeň a pokud se vám něco líbí nebo nelíbí klidně napište a klidně i s podpisem. MP

úterý 28. ledna 2014

Švédská bedna, žiněnky, švihadla, míče, žebřiny - naše přípravka ve fotografii

Co se dá stihnout za devadesát minut - podívejte se co vše stihneme během jednoho tréninku naší přípravky. Prostě se nezastavíme
http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Trenink_pripravky_27.1._2014#
http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/




neděle 26. ledna 2014

1 liga kadetek - po Opavě jsme si podali i Kroměříž

V dalším z náročných víkendů, kdy holky hrají sobotu i neděli jsme v druhý víkendový den ve velmi studené hale přivítali Kroměříž. Soupeř byl v tabulce nad námi a tak jsem očekával vyrovnaný boj. Ve srovnání s minulým týdnem byl soupeř opravdu lepší. V prvním zápase, kdy to byl chvílemi rozháraný volejbal z obou stran po dvou vyrovnaných setech jsme soupeře ve třetím jednoznačně přehráli. Do druhého zápasu vstoupil soupeř určitě s větším nasazením, my posíláme do boje i mladice. Po dvou setech je stav 1 : 1 a v rozhodujícím třetím setu soupeře přehráváme v koncovce. V setu čtvrtém si již pohlídáme- bezva šest bodů zůstalo doma. Největší radost jsem měl ze hry v poli kdy jsme předvedli několik opravdu vyjímečných zákroků. A druhá radost- konečně ulíváme tak jak trénujeme!! Proč to tak dlouho trvalo?? Pochvala pro celé družstvo.
Tabulka        http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=5627


Mladší žačky splnily úkol, kadetky tentokrát bez úspěchu

Mladší žačky A dostaly jednoznačný úkol- postoupit zpět do první skupiny! Podařilo se a co víc, trenér byl po dlouhé době opravdu spokojený. Holky hrály velmi pozorně a málo chybovaly. Pochvala pro celé družstvo!!  B- družstvo včera odehrálo v Přerově dva zápasy. Holky předvedly hodně snahy a několik velmi povedených akcí, stačilo to však na vítězství jen v jednom setu.

Kadetky hrály proti "zakletým" Bohuňovicím. Sety byly celkem pěkně vyrovnané, ale bohužel výška vyhrála. 2 vysoké hráčky, z toho jedna levačka nám daly zabrat na síti a prohráváme 3:0, 3:1. Škoda, že se víc nemakalo - dělaly jsme spoustu chyb v postavení a koukaly jsme po sobě. Snad příště už je udoláme! Pochvalu Terce Ruskové za bojovnost ve hře a volejbalové myšlení. 

sobota 25. ledna 2014

Pro starší žačky začala druhá část krajského přeboru

 V sobotu v mrazivém počasí zajíždíme do Přerova bojovat ve čtvrtém kole krajského přeboru o důležité body. Již to, že nám chybí tři hráčky, není povzbudivé. Začínáme s domácími a když musí v prvním setu odstoupit ještě Viola vidím to nevesele. Ale holky se po prvním prohraném setu  semknou a v urputném boji vítězí. Na českou Třebovou posílám lavičku, ale nestíháme a základní šestka musí hasit požár kdy ztrácíme set. Jdeme na Prostějov, já opět nažhavený, abych byl následně hrozně zklamán ........ Na jedné straně touha po vítězství, na druhé ovce na porážku. Strašné, strašné!!! Nerozumím tomu proč vůbec nehrajeme. Na závěr povinně porážíme B družstvo z Prostějova.
Dnes pochvala pro Kristýnu, která byla hozena nemilosrdně do vody a nezklamala, hrála velmi dobře.
Výsledky celkově po 4. turnajích  :

                        1.     Prostějov                49 bodů
                        2.     Olomouc                38 bodů
                        3.     Přerov                    37 bodů
                        4.    Česká Třebová        28 bodů
Spadne ?? 

                       Kača tvrdě po lajně, Viola v divadle.

úterý 21. ledna 2014

Trenér a blázen jedno jest

 K zamyšlení, kdo je tady divný ?
V sobotu nemůžu hrát, děda slaví narozeniny……. Výborně! Druhá hráčka píše přípravný test před přijímačkami na střední školu ( to ještě beru ). Třetí jede s otcem na prodloužený víkend do ciziny, čtvrtá si poranila kotník. V sobotu budeme bojovat o dvě místa, která nám zaručují postup na mistrovství republiky. V neděli hrajeme důležité dvojutkání v lize kadetek………..
Divná doba, divné hráčky, divní rodiče. Nebo je to jinak a divní jsme my trenéři, kteří napřed naučí holky chodit, následně zavazovat boty a nakonec volejbal. Troufnu si napsat, že pro holky děláme maximum( po tolika letech na to mám právo) A až je to všechno naučíme tak slyšíme- nehraju jedu na výlet, nehraju slavím s dědou.

Divná doba, divný svět.

pondělí 20. ledna 2014

Nejmladší v akci - volejbalová radost

Neděle na Tererce patřila našim nejmladším hráčkám. Jedenáct našich družstev, čtyři družstva z Prostějova, tři družstva z Bohuňovic to byli účastníci prvního krajského turnaje v Koníčkovém volejbale. Každé družstvo odehrálo sedm zápasů a boje byly velmi dramatické, s nadšením se bojovalo o každý bod. Trenéři ,rodiče,hráčky všichni byli nadšení a já pevně věřím, že všechny hráčky se pokusí splnit úkol, který jsem jim dal -DOVEĎ KAMARÁDKU !! Jistě to nebyl letos turnaj poslední.
FOTKY :   http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Turnaj-_konickovy_volejbal_19.1.2014/
                  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/
                                                      Bára s Alenkou v akci
                                                      Bára skáče opravdu vysoko
                                                   Eliška útočí vždy ve výskoku
                                                    Kapitánka vítězného družstva

Neděle patřila kadetkám a také úspěšně

Kadetky dnes hrály na domácí palubovce s družstvem z Týna nad Bečvou. Úkol i cíl splnily a odnáší si plný počet bodů. Vyhrály oba dva zápasy 3:0, 3:0. V prvním setu druhého zápasu si to sice zbytečně zkomplikovaly vlastními chybami a nechaly si to utéct do stavu 20:24, ale nakonec zabraly a moc pěkně si to vybojovaly, takže v koncovce vítězíme 28:26. Pochvala pro celý tým za kolektivní výkon a bojovnost! Speciální pochvala pro Marki Děckou za chytrou hru na síti a skvělý pohyb na hřišti. 

V Opavě výborně - vezeme šest bodů !!

V dalším dvojkole 1 ligy kadetek jsme jeli na sever do Opavy. Domácí měli v tabulce jeden bod náskoku, ale náš úkol zněl jasně - dovést šest bodů. Neznali jsme sílu soupeře, ale ukázalo se, že domácí hlavně v útoku nepřehráli. Většinou míváme slabší vstup do zápasu, ale tentokrát jsme hráli pozorně a trpělivě. Postupně jsme se stávali pány na palubovce a pouze v jednom setu byla dramatická koncovka. Pochvala tentokrát pro obě smečařky a Kaču na nahrávce, kdy dvakrát svým přehledem přivedla soupeře k zoufalství.
Tabulka : http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=5627

neděle 12. ledna 2014

Neděle nebyla úspěšná

Naše družstva vyjela do tří měst, ale tentokrát jsme úspěšní bohužel nebyli. Nejvíc to mrzí u mladších žaček.
Mladší žačky - A družstvo odjelo do Lanškrouna oslabeno opravdu hodně, máme spoustu nemocných a zraněných a bylo to vidět. Holky prohrály všechny čtyři zápasy a sestupují do druhé skupiny - příští kolo jednoznačný úkol, postoupit zpět. B družstvo v šesti hráčkách v Prostějově uhrály v poslední skupině jediný set.
Kadetky - holky po včerejší mizerii, dnes alespoň trochu zabraly a z Přerova vezou  jeden bod, ale vedení v prvním zápase 2 : 0 se mělo přetavit ve výhru. Druhý zápas holky prohrály 1 : 3. Za tento víkend žádná pochvala.

sobota 11. ledna 2014

Letos zase na HORIZONT !!

Letošní sezonu uzavřeme tradičně jarním soustředěním pro všechny žačky. A letos se opět vracíme na osvědčený Horizont do Janoušova u Šumperka. Tentokrát pojedeme opravdu až na konci sezony

                                                19  -  22 června 2014

Podrobnější informace a přihlášky budou od začátku března, ale těšit se můžete již dnes, protože chystáme několik novinek a překvapení.

Začala druhá polovina sezony

 V sobotu vstoupila naše mladá družstva do druhé poloviny sezony. Dnes bojovaly žákyňky, starší žačky a kadetky.
Žákyňky - holky dnes jely na svůj druhý turnaj do Přerova. Po minulé kvalifikaci již bojovaly v jednotlivých skupinách o body. Hodnocení trenéra - Nic moc.... Přeložím - Nebyl spokojený !!
Kadetky - musely zastoupit v lize kadetek starší žačky, které hrály jinde. Vypsal jsem prémie a věřil, že holky něco uhrají....... zlaté oči!! Mizerná hra a výmluvy na vánoce ( to si nechte pro někoho jiného !!)Neuhrály ani set.
Starší žačky - jely jsme do Uničova všechno vyhrát. A dlouho to vypadalo , že cíl splníme. Porážíme nebezpečný Přerov, Uničov a Česká Třebová se v žádném setu nedostanou přes deset bodů - hrajeme dobře, je zde konečně radost ze hry a randál. Jdeme na Prostějov - vítěz vyhraje dnešní turnaj.
Do stavu 22 : 18 hrajeme pořád dobře........ale to bylo vše. Přichází neuvěřitelný kolaps, hrůza. Prohrajeme první set a ve druhém setu začínáme hrát za stavu 16 : 1 pro soupeře. Odjíždím hodně naštvaný, bylo to dnes na velkou pochvalu, ale bohužel. Jsme v kraji třetí bod za Přerovem.

středa 8. ledna 2014

I přípravka se dočká - turnaj na dohled

 Posledním kdo se pustí do volejbalových bojů bude naše přípravka. V neděli 19. ledna pořádáme na Tererce Koníčkový minivolejbal za účasti několika oddílů. Pro naše páťačky a čtvrťačky to budou první volejbalové zápasy. Máme za sebou opravdu jen malé volejbalové krůčky, ale věřím , že nadšení překoná naše volejbalové nedostatky.

neděle 5. ledna 2014

Termíny do konce sezony 13/14

Přípravka -   19.1,    15.3,    5.4,    27.4.      17.5.

Žákyňky   -   11.1,   31.1,   9.3,   23.3,    13.4,    27.4

Mladší žačky   -    12.1,    26.1,   16.2, 2.3,  16.3,   30.3,    6.4.
                           Mistrovství republiky mladších žaček  -     31.5  - 1.6

Starší žačky   -     KP žaček   -     11.1,   25.1,   15.2,    22.3
                            1 liga    -    11.1,  18.1,  26.1,    8.2,   15.2,  23.2
                            Český pohár  -    7-9.2  ( Plzeň )    7 - 9. 3  (  Bílovec )
                            Mistrovství republiky    -   11 - 13.4   ,     2 - 4. 5

Kadetky     -      KP   12, 19, 26  ledna ,   16 února,    16, 23 března

KCM 2000 -    Kafkův memoriál    23 - 25.  květen   (  Jablonec nad Nisou )

Jarní soustředění  -   květen -  červen (  pracujeme  na  termínu )

Pastviny  2014   -    9 - 16.  srpna

Příjďte !! Naše přípravka na vás čeká !!

Sezonu máme v polovině, ale naše přípravka má stále otevřené dveře. Běháme, skáčeme, práce s míčem, hry, prostě na co si v tělocvičně vzpomenete to děláme. Trénujeme dvakrát týdně a připravuje se třetí trénink pro čtvrťačky a páťačky.

                 Vždy v  pondělí od       15.30    do 17 hodin.
                              čtvrtek od       15.30    do 17 hodin

Tělocvična ZŠ Tererova . Podrobnější informace na tel.  732 454526 . Kdykoliv !!