středa 30. dubna 2014

Mistrovství republiky je zde ! Držte nám palce !!

 Již po čtyřech dnech opět míří naše starší žačky na jih Čech do Jindřichova Hradce. Zde se schází šestnáct nejlepších družstev z celé republiky, které svedou tuhé boje o mistra republiky. Před dvěma roky náš výběr vystoupal až ke stříbru a já pevně věřím, že se současným družstvem můžeme vystoupat také velmi vysoko. Bohužel ani nám se nevyhnuly nemoci a zranění a tak ve čtvrtek odjíždíme ne úplně kompletní. V základní skupině nás čekají velmi nepříjemní protivníci. Začínáme s Libercem, který jsme již potkali a je to velice kvalitní družstvo. Následují dvě silná družstva z Moravy a to Bílovec a Svitavy. Pokud ovšem holky naváží na výkony ze Znojma a Tábora tak vše dobře dopadne.  

pondělí 28. dubna 2014

Po úspěchu ve Znojmě jsme uspěli i v Táboře

 Starší žačky o uplynulém víkendu podstoupily jednu z nejtěžších zkoušek letošní sezony. A s radostí všichni konstatujeme, že ji zvládly na výbornou. V Táboře bojovaly v baráži o dvě místa do ligy kadetek. Bohužel zranění a školní problémy nás připravily o tři hráčky a tak v pátek odpoledne odjíždíme v sedmi. Vůbec netuším jaká družstva nás čekají, víme odkud jsou ale netušíme jaký volejbal hrají. Ve slušné hale začínáme s Hlincovkou , toto družstvo vždy zdobila vynikající práce v poli , tentokrát se to nepotvrdilo a vyhráváme 3 : 0. Následují domácí, a i když jsou evidentně starší tak hrají hodně nepřesně a stačíme na ně i s třemi mladšími žačkami v sestavě, v sobotu ztratíme pouze jeden set. Neděle je daleko náročnější - začínáme se Svitavami a zde je několik velmi vyspělých hráček, které jsou již druhým rokem kadetkami. A je to vidět. Vyhráváme první set, ale to bylo vše, soupeř byl lepší. Vše rozhodne poslední zápas s Trutnovem. Vyhráváme první set po velkém boji. Neútočíme špatně, ale soupeř je výborný v poli. Následně prohráváme a vše je velmi otevřené. Postupně v těžkém boji získáváme mírnou převahu v útoku a jsme to my, kdo nakonec slavíme !! Holky bezva. Velká pochvala pro šestku, která odehrála velkou většinu. Holky prostě pochopily, že pouze odvážná hra je dovede k úspěchu. Nechci nikoho vyzdvihovat, nicméně je potřeba zmínit práci obou nahravaček. Anďa i přes zdravotní problémy zatla zuby a bojovala!! A Iva ve třinácti letech zvládla velmi těžký úkol na výbornou!!
Holky, všem jste udělali velkou radost !!!!  

Trojkový volejbal pro žákyňky v neděli naposledy

 V neděli se v Prostějově konal poslední turnaj trojkového volejbalu. Trenéři mohli rekapitulovat práci za celou sezonu a je potřeba říct, že jsme nedopadli vůbec špatně. Máme většinu družstev ve druhé a třetí skupině a to je velmi slušný výsledek. Hodnocení trenéra bylo tentokrát velmi pozitivní ( pozor to bývá málokdy !!) Nicméně příjde další fáze učení - přejdeme na šestkový volejbal, ale pokud vydrží zápal a nadšení tak nemáme v oddíle obavy o další kvalitní volejbalistky.

čtvrtek 24. dubna 2014

Pro ročník 2000 přichází vrchol sezony

 Opět po roce bude mít v květnu nejvíc napilno ročník 2000 v krajské reprezentaci. Výběr krajského centra mládeže Olomouckého kraje má před sebou třídenní soustředění, přípravný turnaj v Bílovci a Kafkův memoriál v Jablonci. Po úspěchu v posledních dvou letech, kdy před dvěma roky jsme dovezli bronz a minulý rok jsme mládežnickou olympiádu vyhráli, tak i letos bychom rádi obsadili přední příčky. V nominaci do závěrečné fáze se dostaly z našeho oddílu tyto hráčky  - Anďa Kubátová ( Anďa již dvě předcházející medaile má a chce třetí ) Kristýna Jarošová, Iva Vrtalová, Gábina Orvošová. Držme jim palce, aby se holkám v krajské reprezentaci dařilo !!

úterý 22. dubna 2014

Sezona jde do finiše - program do prázdnin

Přesto, že již mnohá družstva skončila své soutěže, tak pro naše žačky to neplatí.Ve hře jsou ještě žákyňky a starší žačky.
Žákyňky - v posledním kole poháru trojic zajíždí do Prostějova potvrdit velmi dobrou formu z posledního turnaje v Lanškrouně, kde po velmi slušném výkonu postoupila čtyři družstva do vyšší skupiny!
V Prostějově se hraje v neděli 27. dubna v ZŠ Palackého.
Mladší žačky - mezinárodní turnaj v Olomouci  8. května ( A, B družstvo )
Starší žačky - čeká v nadcházejícím víkendu baráž o ligu kadetek a cestujeme až do Tábora. V pětičlenné skupině budeme bojovat o dvě postupová místa.
A vrchol pro holky příjde hned vzápětí, kdy již ve čtvrtek 1. května odjíždíme do Jindřichova Hradce na mistrovství republiky.
Kemp pro žákyňky - 14 - 15. června
Soustředění Horizont -   19 - 22. června
                Sezona 2014 - 2015 začne 9 - 16 srpna soustředěním na Pastvinské přehradě

neděle 13. dubna 2014

Olomoucká vichřice ve Znojmě

Starší žačky se blíží do finále sezony a první krok zvládly holky parádně. Do Znojma jsme odjížděli s odhodláním a s tím, že nás čekají nejméně čtyři těžké souboje. Začínáme s Vyškovem a v klidu je přehráváme. V pátek večer jdeme na Nový Jičín a holky předvedou koncert, těžkého soupeře smetou(6,8 bodů). Sobotní ráno - holky proti Olympu Praha předvedou opět výborný soustředěný výkon (12,9). Jedeme do větší haly postavit se domácím. Ti podporováni hlasitým publikem brzy poznají kdo je pánem na hřišti(11 bodů) ve druhém setu se na chvíli dostávají do vedení, ale po zklidnění našich řad holky zapnou a koncovku s přehledem zvládnou. V posledním zápase porážíme slabý Zlín, již nám chybí k postupu pouze set. V neděli dopoledne - Světlá nad Sázavou, družstvo, které má také pět vítězství, ale po zápase s námi je to již jinak. V posledním zápase známý Lanškroun - nebyl problém. Odjíždíme naprosto spokojení, holky začínají poznávat, že tvrdá práce na tréninku se vyplácí. První krok máme za sebou, o tom jak bude úspěšný ten druhý si rozhodneme jen sami a já začínám mít sen, pojďte jej proměnit ve skutečnost !!
Pochvala? Všichni kdo se ocitli na palubovce tam nechali všechno.
Fotky :http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/1_kolo_MR_Znojmo_11-13._kvetna_2014/
                 http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/

Vrchní řada - Nela Wiedermanová, Míša Kodrlová, Kača Budišová, Šárka Šenková, Naty Kotsopoulosová, trenér Miloš Papcun
Uprostřed - Vilča Antonetti, Peťa Vybíralová, Gábina Orvošová,Dole - Anďa Kubátová, Natoš Dudová

neděle 6. dubna 2014

Mladší žačky ve finále KP poprvé na hale

Neděla patřila pouze mladším žačkám, kdy jsme ve sportovní hale přivítali všech 14 družstev, která se zúčastnila letošního KP. A je potřeba říct, že se nám turnaj naprosto vydařil. A-družstvo ve druhé skupině nedalo žádnému soupeři šanci na zisk alespoň jednoho setu. Všechny soupeře porazilo bez problémů a zvláště v útoku jsme jasně všechny převyšovali, A pokud úřadovalo "Kladivo" Gábiny tak soupeři jen bezmocně přihlíželi. Hodnocení trenéra bylo po delší době kladné!!
B-družstvo a hodnocení trenérky Hanky:Družstvo B dnes odehrálo poslední 3 zápasy soutěže a  holky tam měly chvílemi pěkné momenty! Příjem se nám celkem dařil, ale náš největší problém byl dnes útok! Nepodařilo se nám bohužel moc tvrdě zaútočit. Co se týče příjmu, ten trenérka hodnotí v rámci možností pozitivně - makalo se a to je důležité! Do příští sezony se na tom zapracuje a bude to lepší! Dnes velká pochvala pro Terku Bertovou za bojovnost v poli!
Moje poděkování pro všechny Olomoucké trenéry za dnešní perfektní práci -byli jste SKVĚLÍ !!
FOTKY  :  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Mladsi_zacky_-_finale_6.4.2014/
                 http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/
                                  Kladivo