neděle 25. května 2014

Kafkův memoriál - vezeme medaile !! Skvělé !!

FOTKY - http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Kafkuv_memorial_2014_-_Jablonec/

Poslední velkou akcí mladých volejbalistek je tradiční Kafkův memoriál, který tentokrát Český volejbalový svaz zorganizoval v Jablonci. V krásné hale napřed proběhlo testování všech 168 hráček ročníku 2000 a mladších a následně se všichni pustili do urputných volejbalových bojů. Naše krajská reprezentace ve které měl náš oddíl zastoupení šesti hráčkami odehrál celkem devět zápasů, kdy v šesti vítězíme a ve třech odcházíme poraženi. Je pro nás velmi dobrou zprávou to, že v základní šestce družstva máme čtyři naše hráčky a holky hrály opravdu dobře. Po posledním zápase zvedáme radostně ruce nahoru - jsme na bedně!!
Neopouštíme úspěšnou vlnu, kdy v roce 2012 máme bronz, minulý rok vítězíme a letos opět bronz. A perličkou je, že naše nahravačka Anďa Kubátová se podílela na všech úspěších! Je evidentní, že se v našem kraji pracuje s mládeží velmi dobře.
Vrchní řada zleva: Gábina Orvošová, Iva Vrtalová, Sabina Kratochvílová (PV), Magda Jehlářová (Př) Kristy Jarošová, Jana Spěváková, Miloš Papcun trenér
Prostřední řada : Míša Vágnerová (Šu), Monča Navrátilová (Un) Hanka Spěváková, Terka Ondroušková (PV)
Dole : Anďa Kubátová, Klárka Dvořáčková ( PV)

čtvrtek 22. května 2014

Kafkův memoriál a naše velká účast

 Již 19 ročník Kafkova memoriálu se letos uskuteční na severu Čech v Jablonci nad Nisou. Ve dvanáctičlenné krajské reprezentaci jsme letos početně velmi slušně zastoupeni a naše hráčky obsadily polovinu družstva. Holky čeká ve třech dnech velmi slušná porce zápasů a navrch testy pod dohledem reprezentačních trenérů. Anďa Kubátová a Iva Vrtalová by z pozice nahravaček měly řídit hru na palubovce, Gábina Orvošová by měla z pozice blokařky ovládnout střed sítě, Kristýna Jarošová v útoku se bude podílet na naší ofenzivě a "Ségry " Spěvákovy z pozice střídajících hráček budou sbírat hlavně volejbalové zkušenosti. Celkově družstvo vypadá dobře, kdy budeme hodně spoléhat na útok středem sítě v podání přerovské Magdy Jehlářové a tvrdit muziku z kůlu bude prostějovská smečařka - univerzálka Klárka Dvořáčková. Držte holkám palce, aby napodobily své předchůdkyně, které v předchozích dvou letech vždy dovezly medaile.    

pondělí 19. května 2014

Holky mají rády pořádek, aneb čí je to ponožka ?

Tak za tímto nepořádkem nemůže být moje dcera ani náhodou. Ale může !!  Vaše dcera je trdlo. Rodič se velmi často utěšuje větou ( a čeká na potvrzení od trenéra ) - Ale oni jsou všichni trdla. Velmi často se rodiče mýlí, nejsou všechny trdla. Bohužel dospívající slečny a pořádek....?? 
Podívejte se ! Moc pěkné .






neděle 18. května 2014

Krajské centrum mládeže v ostré připravě - Bílovec Cup

FOTKY -  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/KCM_Bilovec_CUP_2014_-_5_misto/

 Již tradiční poslední ostrá příprava Krajského centra mládeže proběhla v Bílovci  na turnaji o Bílovec Cup. Turnaj za účasti celků i ze Slovenska a Polska splnil přesně účel proč, jsme se jej zúčastnili. Naše čtyři hráčky - Anďa, Gábina, Kristýna a Iva  - předvedli při pobytu na hřišti slušné výkony, jen u těch mladších byla na začátku turnaje patrná velká nervozita. Šlo hlavně o hledání optimální sestavy a vyzkoušení několika variant. KCM sehrálo celkově šest zápasů a odešlo poraženo pouze v prvním zápase s polským Bielsko Biala, kdy jsme ještě nebyli kompletní. Celkově jsme obsadili 5 místo. Vítězem se stalo družstvo domácích před Žilinou.


 

neděle 11. května 2014

Krajský výběr 2000 v přípravě i za naší účasti

Fotky : http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/KCM_Morkovice_2014%2C_trenersky_seminar/
 Již na tradičním místě v Morkovicích proběhlo soustředění nejlepších volejbalistek Olomouckého kraje ročníku 2000. Od pátku do neděle 12 volejbalistek výborně zvládalo tréninkové dávky a nebylo jich málo. Již tradičně jsou zdejší mladé volejbalistky z oddílů výborně připraveny a tak pro trenéry to byla radostná práce. Na závěr soustředění proběhla nominace na Kafkův memoriál, který proběhne za čtrnáct dnů v Jablonci. Pro Olomoucké trenéry je velkým potěšením, že do nominace se dostaly všechny naše hráčky.
Vrchní řada zleva - Jan Drešl as. trenéra, Míša Vágnerová ( Šu ) Sabina Kratochvílová (Pv) Any Trávníčková ( Un )Monika Navrátilová (Un ) Iva Vrtalová (Ol),Kristy Jarošová (Ol)
Miloš Papcun trenér
Prostřední řada zleva - Viky Krátká ( Pv ) Hanka Spěváková (Ol) Terka Ondroušková ( Pv)
Jana Spěváková (Ol)
Dole -  Klárka Dvořáčková (Pv) Anďa Kubátová ( Ol)

čtvrtek 8. května 2014

Memoriál se vydařil, úroveň vysoká,naše holky na velkou pochvalu !!

Fotky z turnaje - http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/             http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Memorial_Jirky_Lona_2014/

Již posedmé jsme přivítali družstva mladších žaček z měst vzdálených a blízkých a tentokrát byla volejbalová úroveň opravdu velmi vysoká. My posíláme do turnaje dvě družstva a obě odvedla velmi, velmi solidní práci. A- družstvo bez zaváhání prošlo základní skupinu, aby v semifinále po velkém boji porazily holky Svitavy a následně jsme prohráli se suverénem turnaje družstvem Olympu Praha. Ve finálovém klání jsme v boji o třetí místo odehráli velmi vyrovnanou partii s Hradcem Králové. Ve zkráceném třetím setu byl soupeř šťastnější a na holky zbyla neoblíbená brambora. Nicméně, dnes to pro holky bylo na velkou pochvalu. Cenu pro nejlepší hráčku družstva získala Jana Spěváková.
B- družstvo, kde mají holky zatím málo zápasových zkušeností, je potřeba také hodně pochválit za velkou bojovnost a odvahu v útoku i když zdaleka ne vše se povedlo. Celkově holky skončily na čtrnácté příčce.
Moje poděkování pro všechny rozhodčí, kteří velmi obětavě věnovali celý den mladým volejbalistkám.
Úžasné byly všechny holky co se staraly o bufet, prostě fantazie.
Děkuji!!
Pořadí v turnaji :  1. Olymp Praha, 2. Bratislava, 3. Hradec Králové, 4. Olomouc A, 5. Uničov 6. Svitavy,7.  Lanškroun, 8. Frýdek - Místek  9. Prostějov, 10. Bílovec 11. Znojmo 12. Brno, 13 Uherské Hradiště 14. Olomouc B 15. Šternberk  16. Žilina

úterý 6. května 2014

Memoriál Jirky Lóna již ve čtvrtek - přivítáme skvělou konkurenci.

 Již posedmé ve čtvrtek pořádáme turnaj mladších žaček a po skromných začátcích letos přivítáme ve sportovní hale opravdu skvělou konkurenci a poprvé bude turnaj mezinárodní. Přivítáme dvě družstva ze Slovenska a to z Bratislavy a Žiliny. I ostatní družstva slibují v dané kategorii výbornou úroveň. Jen namátkou družstva z Olympu Praha, Bílovce, Prostějova, Hradce Králové patří mezi oddíly s nejlepší prací s mládeží. Přijďte povzbudit naše dvě družstva v turnaji, nepochybuji o tom, že předvedou velmi slušný volejbal !!

neděle 4. května 2014

Mistrovství republiky, skvělé šesté místo

 Vrcholem sezony pro nejstarší žačky je vždy mistrovství republiky a zdaleka ne všem se povede zúčastnit se této pěkné akce. Letos jsme nic nepodcenili, přijeli jsme o den dříve, zvolili kvalitní ubytování. Samotný turnaj začínáme s velmi těžkým Libercem a moje obavy se potvrdily a na některé naše hráčky dosedla pořádná dávka nervozity. Soupeř byl hlavně výborný na příjmu. Prohráváme. Následuje oslabený Bílovec a to je jiná káva. V prvním setu uhrává soupeř 5 bodů, aby ve druhém vyšplhal na 19. Poslední páteční soupeř je ze Svitav a zde opět hrajeme dobře (22, 14) Zvládli jsme skupinu a ve čtvrtfinálové skupině je vše otevřené. Sobotní ráno a známé Znojmo. Začátek bohužel, bohužel tradiční, první set hrajeme mizerně, uhráváme 14 bodů. Přichází obrat o 180 stupňů a zvládáme dva následující sety ( 13,5) Přichází zápas, který s velkou pravděpodobností rozhodl, že nepůjdeme do skupiny 1-4. Bitva s Přerovem  - to bylo drama se vším všudy. Opět ztrácíme první set,abychom druhý ubojovali. Ve třetím prohráváme 13 : 8, nicméně srovnáme, ale příjdou dvě chyby a obrovská radost soupeře. Pořád máme naději. Posledním soupeřem je vítěz letošního Českého poháru z Hlincovky. Již není překvapení, že prohrajeme první set, ale koncovku třetího neuhrajeme, škoda. V neděli hrajeme skupinu 5-8. Poprvé v sezoně potkáváme VŠ Plzeň. Velká bitva, již mne berou mrákoty z prvního setu ( jasně prohráváme..) ale na konci slavíme velmi radostně !!!
Potřetí letos Hlincovka - poslední zápas hrajeme velmi špatně, nepříjímáme, neútočíme.....a na straně soupeře si s námi dělá co chce vynikající útočnice Lenka.
Celkové hodnocení MR vyznívá pozitivně. Turnaj byl dosti vyrovnaný a mrzet nás může, že nám chybělo trochu toho sportovního štěstí. Za co bych holky opravdu pochválil tak to byla hra v poli, kdy se snažily držet heslo - Nesmí spadnout balon !!
Fotky -http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/                  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_republiky_2014_Jindrichuv_Hradec/
Vrchní řada zleva : Miloš Papcun trenér, Peťa Vybíralová, Nela Wiedermanová, Kača Budišová, Iva Vrtalová, Kristy Jarošová, Marcela Fantalová as. trenéra
Střední řada : Naty Kotsopoulosová, Šára Šenková, Míša Kodrlová
Dole : Anďa Kubátová, Natoš Dudová 

čtvrtek 1. května 2014

Rychlý výslech před MR

Jaká je nálada v družstvu ?
K.  -  daleko lepší než na začátku sezony
A   -  dobrá
M  -  jo vypadá to dobře
M. - hlavně aby se některá hvězda nezbláznila

Jaké typuješ umístění ?
M.  -  bude medaile
M.  -  bude medaile
A.   - do pátého místa
K.   - vyhrajem !!

Kdo je favorit ?
A  -  Prostějov...ale  asi ne , nevím
K. -  Prostějov
M. -  nevím
M. -  Liberec,  Olymp, Příbram.........my!!!!!