neděle 28. září 2014

Sezonu zahajujeme parádně - v Brně jednoznačný postup mezi nejlepší.

 Prvním kdo vstoupil do ostrých soutěžních bojů byly starší žačky. Do Brna se o víkendu sjelo 24 družstev z celé Moravy a východních Čech. Hrál se velmi důležitý turnaj, který nastínil rozložení sil žákovského volejbalu v letošní sezoně. V přípravě jsme udělali spoustu práce a tak jsme napjatě očekávali víkend.  Jednoznačně nejtěžší skupina a rozpis, který mne uváděl v úžas, slibovaly drama po oba dny. V sobotu ráno začínáme se Svitavami a začínáme neuvěřitelně - porazíme se sami ! Soupeř určitě nehrál špatně, ale pokud v prvním setu zkazíme devět servisů, a nevynucené chyby se ani nedaly spočítat... Následuje F-M, hrajeme s nimi letos již počtvrté, náš výkon je úplně jiný, prostě dobrý - vyhráváme důležitý zápas! Slabší Moravská Třebová nám problém nedělá. V základní skupině končíme druzí. Nedělní ráno - prvním soupeřem jsou rivalky z Prostějova. Holky plní všechny pokyny, hrají odvážně - v prvním setu soupeř uhraje 12 bodů ! Jsme lepší i ve druhém setu. První krok učiněn. Potěší pochvala od trenérky soupeře -" Máte vynikající pole!" Děkuji. Odpočineme a jdeme do boje se Znojmem, které vyhrálo základní skupinu ve vedlejší hale. Naše holky ovšem předvedou koncert, první bod soupeř uhraje za stavu 9-0. Protivníka drtíme pestrou ,
přesnou hrou. Již teď máme splněno - jsme v první osmičce. Posledním soupeřem je Lanškroun. Holky jsou již hodně unavené, nicméně prohrát nechtějí a nepěkný zápas končí Peťa esem ve třetím setu 18 - 16.
    Je velmi potěšitelné, že jsme všem ukázali, že s námi v letošní sezoně musí velmi vážně počítat.
Pochvala pro všechny hráčky : Any Kubátová, Kristy Jarošová, Iva Vrtalová, Gábina Orvošová, Kristy Soldánová, Hanka a Jana Spěvákovi, Eli Šišková, Kristy Velclová a Peťa Langerová.
 

pondělí 22. září 2014

Mistři světa jsou ze severu

 V neděli vyvrcholilo v Polsku mistrovství světa ve volejbale mužů Vyprodané haly, skvělá atmosféra a špičkový volejbal . Polsko je prostě volejbalovou zemí.
Kapitán polských volejbalistů Michal Winiarski s trofejí pro mistry světa.
                                               Finále  -  Polsko  :  Brazílie     3 : 1
                                   Zlatá radost volejbalistů Polska.

                         Polsko je po čtyřiceti letech opět mistr světa. Bronz si odváží Němci.


neděle 14. září 2014

Starší žačky velmi dobře ve Frýdku - poslední příprava

Fotky - http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/
             http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/Frydek_-_Mistek_2014_5_misto/

 Poslední přípravný turnaj před zahájením sezony odehrály starší žačky ve Frýdku, kde domácí oddíl pořádal již 30 ročník Kučerova memoriálu. A je potřeba říct, že se sešla jednoznačně nejkvalitnější konkurence ze všech přípravných turnajů. Do Frýdku se sjelo 16 družstev z Polska, Čech a Slovenska.
 Začínáme v malé tělocvičně s kapitánkou na lavečce ( viróza) a než se s tím holky srovnají tak třikrát prohrajeme. Nehrajeme dobře a je potřeba holkám připomenout, že fakt volejbal hrát umí. Ve čtvrtfinálové skupině přiděláme řádné vrásky domácím - holky hrají výborně a vyhráváme 2 : 0, následuje opět silné družstvo z Poltáru a opět vítězství, tentokrát 2 : 1. Výkon zase výborný. Jsme krok od postupu do první čtyřky. Čeká nás Ostrava, která zatím hlavně prohrává. Bohužel holky zápas nezvládnou a soupeři se daří vše na co sáhne........ velká škoda. V neděli ráno hrajeme s KP Brno, opět slušný výkon a vítězství 2 : 0. Jdeme hrát o páté místo s Lanškrounem. Družstvo je již hodně unavené, žádný velký volejbal nebyl k vidění, přesto ve třetím setu vítězíme 18 : 16. Za víkend pochvala pro celé družstvo, přesto pro odměnu pro nejlepší hráčku si jdou zaslouženě Ségry.
 Přípravu máme úspěšně za sebou a spousta těžkých soupeřů nás dokonale prověřila. Je pozitivní to, že holky si začínají víc a víc věřit a pokud respektují pokyny ( poznat levou a pravou stranu......že) tak se opravdu můžeme měřit s každým.
 Kristýna Velclová, Áďa Višňovská, Gábina Orvošová, Naty Bayerová, Kača Samuelová, Ségra, trenér Miloš Papcun, Ségra, Kristy Jarošová, Iva Vrtalová


čtvrtek 11. září 2014

Volejbalová radost

V Polsku v současné době probíhá mistrovství světa ve volejbale mužů. Úžasná atmosféra, skvostné návštěvy, zahajovací zápas vidělo 62 tisíc diváků. Až se objeví ze šampionátu videa, určitě zveřejním.

neděle 7. září 2014

Další příprava v Žilině

Fotky :       http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/

 Na další  přípravný turnaj jsme v pátek odjeli do kraje Juraje Jánošíka ( holky vůbec netuší kdo to byl a všechny hory kolem jsou pro ně Tatry........) do Žiliny na již 17 ročník zdejšího turnaje. Pro nás to byl další test naší výkonnosti, kdy jsem opravdu hodně míchal sestavou i posty.V sobotu ráno začínáme hodně dobře a postupně porážíme Trenčín, Banskou Bystricu a Žilinu. Vyhráváme skupinu. Odpoledne je vše jinak, napřed se sesypeme s Bílovcem, abychom vzápětí prohráli se Žilinou. To bylo strašné utkání z naší strany, vzápětí po boji prohráváme s Frýdkem, ale zde již hrajeme volejbal a je to po boji. Nedělní ráno přináší zápas s Bratislavou - i když jsme prohráli tak jsme odehráli výborný zápas. Následuje potřetí domácí Žilina, opět jdou do hry všichni a vítězství přináší sedmé jméno. Ano máme velmi mladé družstvo, kdy ještě příští rok budou kromě jedné hráčky všechny žačky, přesto to chce větší odvahu a musíme zapracovat na útoku, zde máme velké rezervy.  





čtvrtek 4. září 2014

První trénink přípravky

Čtvrtek jsem očekával se značným rozechvěním - čekal nás první trénink přípravky. Vždy je otázkou - kolik příjde nových hráček ?? Nebudeme trenéři v převaze ? Nebylo tomu tak - přišlo patnáct hráček, což není nijak úžasné číslo, ale ze zkušenosti víme, že se bude v září rychle zvyšovat. Co nás opravdu velmi potěšilo bylo to, že značná část holek byla vysoká a hlavně byly holky všechny moc šikovné.


 Holky do přípravky přijímáme v průběhu celého roku.!!!!!

pondělí 1. září 2014

Rozpis tréninků

Se začátkem sezony přináším první rozpis tréninků  :

Přípravka      :                       pondělí, čtvrtek               15.30  -  17.00    Tererova

Žákyňky ( šesťačky ) :          pondělí, úterý, čtvrtek      15.30  -  17.00    Helsinská

Mladší žačky   :                    pondělí, čtvrtek                17.15  -  18.45    Helsinská
                                            úterý                                17.30  -  19.00    Tererova
                                            středa                              15.30  -  17.00    Tererova

Starší žačky    :                    pondělí                             17.00  -  18.30    Tererova
                                           úterý                                 16.00 -  17.30     Tererova
                                           středa                               15.30 -   17.00    sp. hala      
                                           čtvrtek                              17.00 -   18.30    Tererova
Starší žačky II. :                  pondělí                              17.00 -   18.30    Tererova
                                          úterý                                  17.00 -   18.30    Helsinská
                                          středa                                16.30 -   18.00    Helsinská
 
Kadetky        :                    úterý                                  17.00 -   18.30    Helsinská
                                          středa                                16.30 -   18.00    Helsinská
                                          pátek                                 15.00 -   16.30    Tererova

( u starších žaček je rozpis ještě v řešení, kdy některé tréninky budou rozděleny na dvě skupiny  )