středa 29. října 2014

Představujeme - žákyňky

Horní řada zleva : Kuba Škulavík trenér, Dominika Přibylová, Alena Musilová, Eliška Bezecná, Sisa Zbořilová, Kristýna Hájková, Eliška Navrátilová, Radka Strejčková, Pavla Chytilová, Monika Hránková, Zuzana Burgetová, Amálka Vyjídáková, Lenka Poštolková trenérka.
Spodní řada zleva : Bára Žochová, Lenka Klonová, Andy Barčíková, Danka Ševčíková, Zuza Havlenová, Mája Severová, Soňa Zaoralová, Sabina Lucká, Denisa Naňáková, Klára Ambrůzová, Saša Keková, Katka Ilíková trenérka.

neděle 26. října 2014

Český pohár začínáme skvěle - z Bílovce vezeme výborné 2 místo

 Poslední říjnový víkend strávily starší žačky v Bílovci, kde v krásné hale odehrály první kolo Českého poháru. Odjíždíme kompletní, v týdnu holky vypadaly na tréninku velmi dobře a tak jsem věřil v dobrý výsledek. Začínáme s domácím velmi kvalitním týmem s výbornou blondýnkou útočící z každé pozice. Těžký zápas vyhráváme 2 : 1, následně porážíme bez problémů Ostravu a jdeme na výborné Brno. Výborný zápas prohráváme ve dvou koncovkách, kdy jsme nedovedli ubránit výbornou smečařku soupeře. V posledním sobotním zápase holky opět zvednou hlavu a poráží Českou Třebovou. V neděli ráno začínáme s Hradcem Králové, kdy si prohraným setem trochu komplikujeme situaci. V dalším zápase po velmi kvalitním výkonu porážíme poprvé v sezoně Svitavy! Již teď nebudeme horší než třetí, na druhé místo potřebujeme s Prostějovem uhrát set. Nedali jsme soupeři šanci, vyhráváme poměrně jednoznačně. Končíme druzí za výborným  Brnem. Skvělý výsledek !!
Moje hodnocení - skvělý servis, výborné plnění taktiky v jednotlivých zápasech. Síla družstva se ukázala v krizových momentech, kdy prohráváme o pět, šest bodů a přesto vítězíme. Vynikající výsledek !!

Hodnocení kapitánky  : 
   Samozřejmě jsem naprosto spokojená s výsledkem, který jsme uhrály. Daly jsme si s holkama za cíl být do třetího místa, což se nám povedlo. Jsem ale taky ráda za to, jaký jsme předváděly volejbal. I když jsme měly slabší chvilky, vždycky jsme dokázaly zvednout hlavu a vývoj zápasu otočit. Myslím, že teď nebudu mluvit jenom za sebe, ale za celý tým, když řeknu, že jsme si to na hřišti užívaly, konečně zvedly ruce nad hlavu i ty, u kterých to nebývalo zvykem.:-) Začínám si myslet, že můj, i trenérův sen by se mohl proměnit ve skutečnost,ale nepředbíhejme, ještě nás čeká náročná cesta. 

středa 22. října 2014

Představujeme - přípravku z Tererky

 Tak jako každý rok i letos budeme představovat všechny naše družstva a začneme od těch nejmladších. Přípravkou na Tererce.
Spodní řada zleva : Vendy Živělová, Pája Barčíková, Eli Kodytková, Ségra Eva Spěváková, Bea Stavělová, Míša Kovářová, Eva Pišoftová, Nela Lekešová, Anny Retková, Lada Hlávková, Verča Voždová, Bára Vojtášková, Silva Heroldová, trenérka Marcela Fantalová
Vrchní řada zleva : trenér Miloš Papcun, Lucka Jančíková, Klára Zapletalová, Terka Višňovská, Klára Szromková, Lucka Partschová, Eliška Košáková, Anny Košáková, Bára Pluhaříková, Klára Slotová, Ester Šuláková, Zuzka Melichárková, Kája Čechovská, Hanka Soldánová, trenérka Markéta Reichová.

neděle 19. října 2014

Mladší žačky - dvě družstva postupují

 V neděli začal prvním kolem krajský přebor mladších žaček a již se bojovalo o body v dlouhodobé soutěži. Posíláme do boje tři družstva a všem se velmi daří.
A- družstvo hostí na Tererce nejlepší skupinu a čekali nás těžké boje. S výborným Lanškrounem a kompaktním družstvem z Prostějova prohráváme. V zápase o udržení ve skupině přehráváme Uničov a holky plní cíl - udržet se. Pochvala pro Peťu za odvahu v útoku a Elišku za snahu.
B- družstvo na Helsinské ve třetí skupině před početným publikem nám udělalo radost. Upřímně, s postupem se moc nepočítalo, přesto to holky dokázaly, prohrály jen jeden set a třikrát slavily vítězství! Prostě pochvala pro celé družstvo a zvláště pro Terku Štablovou.
C- družstvo vyběhlo na palubovku v Prostějově a holky to zvládli také parádně. Třikrát vyhrály 2 : 0 a suverénně postoupily do třetí skupiny.
Dnes prostě úspěšný víkend.


    

sobota 18. října 2014

V lize kadetek opět dvě vítězství - držíme třetí místo

 V sobotu pokračovala liga kadetek a my jsme na vlastní palubovce přivítali Uherské Hradiště. Soupeř do dnešního dne neměl ani bod, ale hned v úvodu prvního zápasu nám důrazně ukázal, že nedá kůži zadarmo. My vstupujeme do prvního setu ospale, nesoustředěně a nepřesnost se nás držela celý zápas. Přesto v nepříliš líbivém zápase vítězíme 3 : 2 a díky za to hlavně Kristýně, která svou bojovností strhla ostatní.
Druhý zápas začínáme daleko lépe a v prvním setu soupeře přehráváme. Výkon celého družstva šel nahoru a tentokrát je to za 3 body po vítězství 3 : 1. A zde pochvala pro nejmladší Kristýnu - hozena do vody a plavala slušně.
 

čtvrtek 16. října 2014

Začíná sezona pro krajskou reprezentaci 2001 s naším významným zastoupením

 Ve středu 15.října se na Tererku sjely hráčky z pěti oddílů na první širší tréninkové setkání ročníku 2001 a mladší. Prvního tréninku se zúčastnilo 25 hráček, kdy i my posíláme pětici našich spíše mladých volejbalistek.
Zkušené byly poslány plavat. Je potřeba říci že jsme se neztratili, ale ani jsme nevyčnívali. Vyrovnanost všech hráček byla značná.



 

neděle 12. října 2014

Krajský přebor - jedni výborně, druzí s rozpaky

 V neděli pro všechny starší žačky začal krajský přebor, do kterého jsme letos přihlásili dvě družstva. Kvalifikace se  konala v Přerově, bohužel místo ve sportovní hale se hrálo v několika školních tělocvičnách.
A - družstvo potvrdilo ve své skupině roli favorita a suvereně porazilo všechny své soupeře, kdy určité obavy jsme měli pouze ze Šumperka, ale holky nedali soupeři šanci myslet na výhru byť jednoho setu. V utkání o postup do první skupiny porážíme Přerov B, kdy v prvním setu soupeř uhraje 3 body a ve druhém 11 bodů. Musím dnes družstvo pochválit za pozornou hru, kdy nepodcenili žádného soupeře - hrálo se stále naplno. Ocenění pro všechny tři nahravačky, kdy hrály s přehledem a daleko lépe než v sobotu.
B - družstvo, většina holek odehrála první zápas v sezoně a já čekal alespoň jedno vítězství, nepovedlo se. Hodné družstvo, kterému chybí lídr, který by razantně zvedl prapor a vedl družstvo k vítězství. Je velká škoda, že začneme ve třetí skupině, ale na druhou stranu nám turnaj ukázal na čem musíme hodně pracovat.

sobota 11. října 2014

Z Kroměříže vezeme tři body

 Neúprostný kolotoč víkendových zápasů se pro starší žačky se roztáčí a dnes jsme jeli bojovat na palubovku Kroměříže. Do prvního zápasu vstupujeme velmi sebevědomě a v prvních dvou setech přehráváme domácí celkem bez problému, velmi dobře přijímáme i podáváme. Velká komplikace přichází na začátku třetího setu, kdy ze hry odstupuje zraněná kapitánka a hned je to vidět, holky jsou rozhozené a set prohráváme. Nicméně ve čtvrtém setu výborně podáváme a nepřipravené útoky v klidu ubráníme.
   Bohužel ve druhém zápase je náš výkon daleko horší než v zápase prvním. Chybí klid a přehled Anďi, špatně přijímáme a i nahravačky si vybírají slabší chvilky. Jen ve třetím setu zvedáme hlavu, ale soupeř, který hrál ve druhém zápase daleko odvážněji nás již k bodům nepustí. Přesto odjíždíme výsledkově spokojeni, získáváme tři body a držíme třetí místo v tabulce se kterým jsem opravdu, ale opravdu nepočítal. Radost kalí kotník, ale snad za týden bude OK.


Tabulka 1. liga kadetek   :         http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=6032                             

neděle 5. října 2014

Neděle patřila hlavně mladším žačkám

Fotky -  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/
 Dnes začala letošní sezona i pro mladší žačky. Ve sportovní hale pořádáme kvalifikaci krajského přeboru za účasti šestnácti družstev. Náš oddíl posílá do bojů tři družstva. Pro naprostou většinu našich hráček to byly první zápasy v šestkovém volejbale, ale moc nervozity vidět nebylo, naopak trenéři byli potěšeni velkým množstvím dobrých zákroků. U A-družstva jsme viděli vítězství ve skupině. B- družstvo, zde nebyl nikdo zkušenější, přesto holky bojovaly hodně statečně. Celkově obsadily třetí místo ve skupině. C- družstvo, složené z nejmladších hráček také předvedlo několik dobrých akcí, přesto to dnes vítězství nepřineslo a holky začnou soutěž v poslední skupině.
Kadetky B dnes začaly krajský přebor derby s Prostějovem. Soupeři se rozešli smírně - každý vyhrál jeden zápas. My 3 : 2, hosté 3 : 1.



sobota 4. října 2014

Vítězná sobota - šest bodů zůstalo doma

 Ve druhém dvojkole ligy kadetek šly v soutěži poprvé do boje starší žačky posíleny jedinou kadetkou Markétou Kubíkovou. Soupeřem byl tradiční rival z Prostějova, který má družstvo stejně jako my složené ze starších žaček. Do prvního zápasu vstupujeme velmi dobře, výborně přijímáme a hodně míčů " zadarmo"
proměníme v body. Vedeme 2 : 0 a na hřiště jdou mladice, na které, ale dolehne nervozita a moc se nedaří. Základní šestka ve čtvrtém setu v klidu dohraje. Do druhého zápasu vstupujeme mizerně, nesoustředěně na rozdíl od soupeře, který hraje dobře, prohráváme první set a ve druhém setu to také dlouho vypadá zle nedobře. Důrazná domluva ve druhém oddechovém času mužstvo probudí, vyhraje koncovku a ve třetím setu dovolí soupeři jen 11 bodů. Vítězství za tři body si nenecháme ujít a vítězíme 3 : 1.
Dnes pochvala za první zápas, pro mladice - více odvahy a koutky nahoru i když se nedaří. Jmenovitě pochvala pro Markétu Kubíkovou za velmi slušný výkon a Any Kubátovou zvláště za výborný servis a několik výborně zrežírovaných akcí.