pondělí 25. května 2015

Béčko se loučilo se sezonou

Tyto stránky jsou určeny primárně žačkám, ale občas je potřeba udělat výjimku a tou je družstvo našich kadetek -juniorek, již dlouho zvané Béčko, které vždy patřilo do naší větve. Holky si zorganizovaly ukončení sezony s posezením a při té příležitosti byly dekorovány bronzovými medailemi, které v krajském přeboru vybojovaly. Družstvo v soutěžích končí a většina hráček se chystá na maturitu a pokud volejbal, tak hlavně na písku. Večer se vydařil, ale ze dvou připravených akcí  vyšla pouze Hančina buchta s pískem, bohužel holky odmítly dekorování pouze v trenkách bez dresů.
 Holky bylo to fajn a pinkejte celý život !!

neděle 24. května 2015

Kafkův memoriál 2015 v Brně

Tento prodloužený víkend absolvovala krajská reprezentace tradiční Kafkův memoriál, který uspořádal Brněnský oddíl společně s Myslíkovým memoriálem ( kluci ) a je potřeba říci, že se domácím organizátorům po všech stránkách povedl. Všechny kraje přijíždí s napjatým očekáváním jaká je vlastně síla ostatních krajů. V pátek po testech nás čekají tři zápasy a bohužel první dva se nám vůbec, ale vůbec nepovedly a holky předvedly naprosto mizerný výkon. Ve třetím zápase již hrajeme volejbal, ale pražská smečařka Klára nás rozstřílela. Sobotu začneme optimisticky, kdy konečně vítězíme na karlovarským krajem, jenže následně prohrajeme dvě koncovky s Plzní a Hradecké volejbalistky byly nad naše síly. Jdeme do skupiny 9-14 , kde již vše vyhráváme a končíme desátí. Doplatili jsme na dvě věci - na velmi silnou skupinu a špatný výkon v pátek. Z našeho oddílu se zúčastnilo pět hráček.
Fotky  : http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/
 Vrchní řada zleva : Marcela Fantalová ( trenér ) Monika Navrátilová ( Šumperk ), Iva Vrtalová, Kristy Jarošová , Julie Šenková ( Uničov ), Ema Kneiflová ( Šternberk ) Miloš Papcun ( trenér )
Prostřední řada : Hanka Spěváková, Adri Jurčíková ( Prostějov ), Kristy Velclová, Jana Spěváková,
 Dole : Beky Skládalová, Viki Nečasová ( obě Prostějov )

neděle 17. května 2015

Krajská reprezentace v přípravě na kvalitním turnaji

Krajské centrum mládeže ( KCM ) ročníku 2001 je v plné přípravě na tradiční Kafkův memoriál, který se letos uskuteční v Brně. Po středečním tréninku jsme se o víkendu vydali do Bílovce na velice kvalitně obsazený Bílovec CUP. A letošní konkurence byla jednoznačně nejkvalitnější co pamatuji. A byl to zážitek i pro naše reprezentantky, vždyť kdy se holkám podaří změřit své síly s družstvy z Rakouska, Polska (2x) Slovenska ( 2x) ? A byly to všechno velmi kvalitní celky. V turnaji jsme nešli primárně za výsledkem, ale snahou bylo vyzkoušet všechny hráčky a to se určitě povedlo. Náš oddíl měl na turnaji Hanku Spěvákovou, Kristýnu Velclovou, Ivu Vrtalovou a Janu Spěvákovou a holky určitě nezklamaly. Celkově jsme obsadili 11 místo, kdy finále obstaraly dvě Polské družiny a třetí místo obsadil Sokol Vídeň.
                          Výborný zápas se Sokolem Vídeň.
                       Chystáme se na tanec Hula- Hula !

úterý 12. května 2015

Jarní soustředění Horizont již za tři týdny

Již podeváté jsme připravili jarní soustředění, tentokrát v termínu 4 - 7. června. Nejedeme do neznáma, ale do přírody, která je zde ve velmi dobré kondici a jako vždy půjde o dobrou náladu, legraci a spoustu zážitků pro všechny zúčastněné. Ještě je pár volných míst tak neváhejte a přihlaste se u svého trenéra.    


                                                       Janoušov u Šumperka penzion Horizont 

neděle 10. května 2015

Na mistrovství republiky třinácté místo

Celé tři dny se v naší sportovní hale odehrávaly boje letošního mistrovství republiky žaček. Mezi šestnácti účastníky se prezentovalo i naše družstvo a bohužel již dva páteční zápasy nám vůbec nevyšly. Projevil se tlak domácího prostředí a plné ochozy našich fanoušků viděly v prvním zápase proti Hlincovce ustrašený výkon plný nevynucených chyb. Ve druhém zápase s průměrnou Ostravou se bohužel hodnému družstvu nepodařilo zbavit strachu a nikdo nebyl ochoten na hřišti zvednout prapor.... Máme 2 porážky a v sobotu ráno nás čeká silná Příbram. A nastoupí úplně jiné družstvo. Holky bojují, hrají pozorně a v prvním setu soupeře přehrajeme. I druhý set začíná báječně, vedeme 6 : 0, ale soupeř se zvedne a vyrovnanou koncovku urve pro sebe. Na družstvo dopadne zklamání a třetí set prohraje, bohužel jdeme do skupiny o 13-16 místo. Zde porážíme Zlín i Kralupy abychom ve značně kombinované sestavě prohráli se Znojmem. Končíme třináctí. Ve finále turnaje poráží Brno Příbram v pěkném zápase 2 : 0.
Fotky na  :  http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/

úterý 5. května 2015

Pojďte o víkendu fandit - pozvánka na mistrovství republiky

Naše družstvo nastoupí  :
v pátek 8. května    ..................  Olomouc - Hlincovka České Budějovice  ve  14.50 hodin
                              ..................Olomouc - Ostrava                                   v  17.20 hodin
v sobotu 9. května  ..................  Olomouc - Příbram                                    v  9.50  hodin      
Další sobotní zápasy by mělo olomoucké družstvo odehrát  ve 12.20, 14.50 a 17.20.
A v neděli ? Tak nejlepší by bylo hrát ten úplně poslední zápas!!
            

Rok 1996 ....... 2015 a vždy mistrovství republiky v Olomouci

 Je to již devatenáct roků co se naposledy konalo volejbalové mistrovství republiky v žákovské kategorii v Olomouci a byli to tehdy kluci. MR se v té době hrávalo ještě venku, ale nepříznivé počasí nás  zahnalo do haly. To zda se v Olomouci konalo někdy MR žaček si žádný z pamětníků nevzpomíná...Rok 1996 - to byl z dnešního pohledu divný svět, nebyly mobily, internet a tím pádem ani fejzbůk....Na druhou stranu kluci uměli vylézt na strom a holky neslavily každý svátek .... A na Tererce byla sportovní třída plná pouze volejbalistů a volejbalistek.
 A jak to kluci před lety zvládli ? Zlatí byli, byl to vyjímečný ročník 1980 -1 . Je takřka neuvěřitelné, že dodnes hrají čtyři z fotky extraligu.
Napodobí je letos holky ? Věřte, že na hřišti nechají vše , já o tom vůbec nepochybuji !!

neděle 3. května 2015

Žákyňky dnes naposledy v Poháru trojic a VÝBORNĚ !!

 Naše nejmladší hráčky dnes ukončili svoji soutěž trojic a to velmi dobře, kdy jsme vyhráli tři skupiny a podle trenérů holky konečně prodaly to co předvádí na tréninku a tak při hodnocení ve vlaku jsem slyšel samá pozitiva !! Tímto turnajem holky opouští trojkový volejbal a začnou se připravovat na šestkový volejbal.

Memoriál Jirky Lóna se vydařil

 Již osmý ročník memoriálu Jirky Lóna jsme opět uspořádali na sportovní hale. K naší radosti získává turnaj stále větší oblibu o čemž svědčí stoupající počet zahraničních účastníků. A letos se "cizinci " ukázali v plné parádě, viděli jsme  zahraniční finále poprvé v historii nevyhrálo tuzemské družstvo. Vítězem se stalo družstvo Palas Levice, které v napínavém finále porazilo VA Žilinu - pěkný zápas i volejbal to byl!! Celkově každé družstvo odehrálo 6 zápasů a viděli jsme spoustu zajímavých utkání i výborných výkonů jednotlivých hráče, které jsme náležitě ocenili. Naše holky hrály se střídavými úspěchy - A družsto obsadilo 7 místo,
B-čko bylo 10 a C-družsto uzavřelo výsledkovou tabulku.
Určité zklamání bylo to, že se hraje v olomoucké hale a je zde slyšet kotel Levice, Brna, Šumperka ....... Na to, že jsme měli v turnaji 3 družstva tak naše fanoušky nebylo takřka slyšet.........
 Poděkování patří všem rozhodčím, kteří pískali za - děkuji a holkám v bufetu, která opět odvedla 100% výkon.
Výsledky : 1. Levice, 2. Žilina, 3. Uničov, 4. Junior Brno, 5. Uh. Hradiště, 6. Šumperk, 7. Ol. A , 8. Senica,
9. Svitavy, 10. Ol. B. ,11. Šternberk, 12.Prostějov 13. Frýdek - Místek, 14. Olymp Praha 15. Zvolen16. Ol. C.
FOTKY  :      http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/