pondělí 26. září 2016

Ve středu v Olomouci atraktivní soupeř z Číny

 Ten kdo by si chtěl ve středu zpříjemnit sváteční den velmi zajímavým sportovní zážitkem tak jistě zamíří do sportovní haly na Lazcích, kde se domácí volejbalistky střetnou s družstvem z Číny
                                                         TIAN JIN 
Podle toho co proběhlo médii, by se v sestavě měly objevit i olympijské vítězky z Ria, kde se Čína stala vítězem olympijského turnaje.
            28. září  v 17 hodin     VK UP Olomouc : Tian Jin 
       

neděle 25. září 2016

Začal krajský přebor mladších žaček

  Dnešní prosluněná neděla byla startem pro KP mladších žaček. Kvalifikaci tentokrát pořádali v Prostějově, kam jsme ráno odjeli.
A-družstvo ve skupině postupně porazilo Šternberk, Moravskou Třebovou i Šumperk vždy 2 : 0 a jednoznačně postoupilo do první skupiny.  Pochvala pro družstvo za důslednou snahu pro kvalitní uhrání prvního míče.
B-družstvo mělo velmi těžký los kdy A -družstva Prostějova i Přerova byly nad síly našich hráček. V dalších bojích o postup do druhé skupiny nejprve holky udolají nadšeným výkonem Šternberk, aby vzápětí prohrály s B-družstvem Přerova. Bohužel chyběl jeden set pro postup do druhé skupiny.
Zde velká pochvala za velkou bojovnost v čele s Eliškou a Deny.


neděle 18. září 2016

Mladší žačky zahájily soutěžní sezonu úspěšně

  V letošní sezoně posíláme mladší žačky do dvou soutěží a v sobotu začala první z nich . KP starších žaček. Pro polovinu družstva to byly vůbec první volejbalové zápasy a je potřeba říct, že to holky zvládly opravdu výborně. S Olomouckým A družstvem nebyla naděje na úspěch. Druhý zápas proti Prostějovské rezervě byl již v naší režii a holky poprvé v sezoně vítězí a mohutně oslavují !! Ve třetím zápase proti Šternberku je to ve třetím setu dlouhé drama kdy nevyužíváme čtyři možnosti k ukončení zápasu , abychom následně prohráli 23 : 25, nevadí , slušný výkon. V zápase  o postup do 2 skupiny prohráváme se Šumperkem a holky již pletou nohama. Jsme ve 3 skupině -úkol splněn!!
 Za sobotu pro celé družstvo velká pochvala, kdy se bojovnice snažily plnit úkoly a prodat to co se učí na tréninku.

pondělí 12. září 2016

Rok 1969 kdy začal volejbal na Tererce

Sezona kdy volejbal na Tererce zapustil svoje kořeny byla sezona 1969 - 70, kdy na Tererku přichází mladý učitel Laďa Schuller a následně verbuje do volejbalu kluky. Ano volejbal zde začali kluci, holky zde začaly hrát volejbal až následně. Toto je fotka prvního družstva, které začalo hrát soutěže, Český pohár, krajský přebor.......... Na fotce je strejda od Míši Voskárové, Aleš Pudel z rodu naprosto volejbalového a Slávek Bek když si ováže kolena tak ještě dnes trápí soupeře. Všem dovedu přiřadit jméno. 
Uvítám pokud se najdou pamětníci a pošlou mi jakékoliv fotky z historie Tererky .  
Evidentně Tererka můj volejbalový osud

pondělí 5. září 2016

Přípravka začala s velkým počtem nových hráček

 Tak jak se minulý rok  začalo s  průměrným počtem hráček, tak tentokrát první trénink předčil veškerá očekávání - 35 hráček. Několik dalších omluveno a již teď jsme nad počtem 40..... Bude to pro nás velmi, velmi náročná sezona.
FOTKY  :             http://volejbalolomouc.rajce.idnes.cz/


čtvrtek 1. září 2016

Žákyňky - první trénink

 Osmdesát procent hráček, které prošly naší přípravkou a zbytek - úplní nováčci, tak vypadal první trénink žákyněk na Tererce. A první pohled trenérů vypadal dost optimisticky. Věříme, že opět to bude skupina, která nám všem přinese hodně volejbalové radosti.